Follow Me on Twitter

Ala-Hai! Terima Kasih OhBayu Kerana RM130 Kamu

Alhamdulillah dan setinggi - tinggi terima kasih saya ucapkan kepada pihak OhBayu kerana menganjurkan Contest Pengkomen Semperna Bulan Kemerdekaan yang best dan friendly nih.Walaupun dapat tempat ke 4 tetapi saya bersyukur kerana hadiah yang diberikan cukup memuaskan apatah lagi mengenyangkan.hehehehe

Dan Admin Yang Kacak ni ingin mengucapkan terima kasih kepada rakan seperjuangan yang bersama - sama Admin dan membantu admin dalam pertandingan ini iaitu wikwikii, joreng, shah_rul, Sharizan Zakaria dan tak lupa kepada azrai rahim yang menjadi pesaing terhebat masa contest nih mula - mula start. Tapi sekarang dah dengar lagi berita pasal dia. Mengaku kalah kot.hehehehe .


Aku tahu korang malas baca panjang - panjang ape yang aku tulis. Jadi aku akan senyap untuk memberi laluan kepada blog nih untuk menunjukkan ranking kiteorang kat OhBayu








Nasib baik dapat nombor 4.




Dan ini pulak hadiah - hadiah yang diberikan kepada para pemenang :-




Hadiah - hadiah lain yang disertakan ialah : -

  • Ebook percuma
  • Iklan banner 125 x 125 di ohbayu 1 bulan
  • Review blog 1x di Ohbayu



Walaupun separuh komen - komen yang dihantar ke pihak OhBayu offtopic, Hehehe (dah takde keje lah tuh) Tapi memang friendly dan nakal terutamanya wikwikii yang 24 jam keje asyik mengomen macam kedai 7/11.

Dan yang terakhir sekali Admin nak ucapkan terima kasih sekali lagi pada pihak OhBayu kerana membuat contest yang gempak nih dah sanggup moderate comment kteorang walaupun pada pukul 4 pagi.




OhBayu Rocks!!!




Layari la Ohbayu sampai lebam yer..sebab blog nih best giler : http://www.ohbayu.com


Ala-Hai! Lelaki Dengan Webcam



Mari kita ramai - ramai melihat betapa seksinya lelaki ini dengan webcam dia mengambil gambar - gambar yang seksi.








Soo?? Seksi tak?? mestilah seksi kan.. kalo tak sexy macam mane nak masuk blog Ala-Hai! nih.

Ala-Hai! Kereta BMW Yang Memikat Hati

Memang tak boleh berkelip mata kalau kita semua tengok kereta yang cantik dan bergaya. Apatah lagi kalau kereta mahal dan bergaya macam Nissan, Mercedes, Mitsubitshi, Toyota dan Porsche.

Kereta buatan mereka memang bergaya dan memikat hati sesiapa yang memandangnya. Dalam post ini Admin Yang Kacak ini akan mempersembahkan Koleksi kereta daripada kilang BMW.

Kereta - kereta mereka memang memikat hati



BMW 7-Series




BMW M3 GTR E46





DAN YANG TERAKHIR






BMW DONKEY



Jadi macam mane suka tak ape yang dilihat?? hahaha....kene tipu...BMW DONKEY memang laju dan cantik...bergaya pulak tu




Ala-Hai! Selamat Menyambut Hari Kebangsaan Yang Ke - 52


SELAMAT MENYAMBUT
HARI KEMERDEKAAN YANG KE - 52



Selamat menyambut Hari Kemerdekaan Yang Ke - 52 Kepada seluruh warganegara Malaysia yang telah bersama - sama bersatu padu selama 52 tahun bagi mengekalkan kemerdekaan di negara Malaysia ini.





Kita sebagai rakyat Malaysia haruslah bersatu - padu dan bekerjasama bagi mengekalkan kemerdekaan di negara kita ini. Kita juga harus mengekalkan semangat patriotik kita bagi mengekalkan perpaduan di antara semua kaum yang terdapat di Malaysia.

Sebagai rakyat Malaysia yang sayang akan negara sendiri, kita mestilah berjuang dan bersama - sama menjaga dan mempertahankan negara kita daripada dijajah oleh negara - negara yang lain.







Dan kepada semua warganegara Malaysia, kita sepatutnya barangan buatan Malaysia demi untuk memajukan Malaysia pada masa akan datang.

Jadi bermula dari sekarang belilah dan sokonglah barangan buatan Malaysia. Barang kita pun ada kualiti jugak dan tak la seteruk mana. Belilah demi masa depan yang cemerlang.
Sama - samalah kita bersama mengekalkan perpaduan antara kaum dan kemerdekaan di negara kita ini.


Bak kata Perdana Menteri kita yang keenam :

Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.



Di sini Admin Yang Kacak ini memberikan anda Iklan - iklan yang dibuat sempena Hari Kemerdekaan Malaysia Yang Ke - 52.




Ala-Hai! Bagaimana Bangunan Di China Dirobohkan

Selalunya bagunan di China ini dirobohkan dengan menggunakan bom atau dynamite. Tapi mari kita sama - sama lihat bagaimana bangunan dirobohkan di China.


















































Ala-Hai! Budak Paling Bengap Guna Komputer



Gambar di atas adalah contoh betapa sengalnyer orang yang tak reti atau tak tahu pakai komputer. CAPS LOCK pon tak reti nak off kan.....hahaha



Ala-Hai! Koleksi USB Paling Comel

Pada Zaman moden sekarang, macam - macam design atau bentuk pendrive direka. Entry kali ini Admin yang Kacak nih nak bagi korang koleksi pendrive yang paling cute dan kecil. Memang kreatif orang zaman sekarang nih..Agaknya la pada zaman depan nanti ape la bentuk dan limit space pendrive yang akan direka nanti. Sama - Samalah kita tunggu.




































Ala-Hai! Linkback Link Korang Semua Kat Sini



Anda Kekurangan Traffik?? Mahukan Traffic lebih??

Dapatkannya disini mudah dan percuma dengan hanya 2 cara yang mudah.



Post ini dibuat khas untuk korang di luar sana yang ingin meningkatkan traffic di website atau blog korang.

Cara dia mudah dan simple sahaja. Hanya ikut cara - cara di bawah :-



  • 1. Komen post ini dengan meninggalkan link blog atau website korang di situ.

  • 2. Linkback blog Admin Yang Kacak nih...hohoho




Mudah kan?? macam nak buat ABC je..hehe.....

Ape tunggu lagi...Cepat - cepat la komen url blog korang yer....



[DOT] COM


http://www.taufiksm.com


http://zelo55.com

http://www.firdouss.com/

www.sempoinye.com



[DOT] BLOGSPOT [DOT] COM

http://dd2909.blogspot.com

http://www.johnytim.blogspot.com

http://ohkodok.blogspot.com/

www.quirkybutterfly.blogspot.com

noharanutdya.blogspot.com

















Ala-Hai! Gambar Yang Tidak Beradab Di Bulan Puasa



Pejam Celik pejam celik dah genap seminggu kita umat Islam berpuasa. Jadi setakat ini korang semua puasa penuh tak?? Ade ponteng?? Makan Pringles dalam tandas ke?? . Kalau ada cepat - cepat la bertaubat ya.

Gambar kat bawah ini menunjukkan betapa tidak beradab nyer diorang nih. Sanggup dia buat macam ni kat kita...huhuhu...

Same - Samelah kita tengok yer gambar tuh



Wahh!! Memang kurang ajar diorang nih....hahahahaa





Ouch!! Sedapanyer aiskrim nih.. Tekak dah kering nih


Hmm...Sotong goreng...lagi lapar rase





Oh!! Ayam golek datang bergolek masa time puasa nih





Satay nih nampak sedap kalo makan time buka nnti...




Ha!! macam mane korang rase sekarang.?? Lapar lagi tak?? hehehe....mestilah lapar kan...sape yang tak lapar mase bulan puasa ni tak puasa la namenyer tuh...huhuhu







Ala-Hai! Mari Berkenalan Dengan Kittiwat Si Pembuat Roti



Mari kita ramai - ramai buat rombongan pergi tempat nih. Tak jauh cume di
Ratchaburi, Thailand 80 Kilometer dari Sebelah Barat Bangkok. Nak tahu ape yang special tentang dia ni?



Kena la Tekan Read More...hehehe






Kittiwat Unarrom yang berumur 28 tahun daripada Potharam, Thailand.











Antara Koleksi Roti - Roti Kittiwat


























So..?? ape tunggu lagi?? Cepat - cepat la yer book tiket bas atau kapal terbang pergi jumpe orang nih dan lawat kilang dia.

Kalau korang semua berani gila, try la makan roti tu..hahahaha




+ Sumber dari Bangkokdaytours.com


Lepak dulu kat blog nih lama - lama sikit, ade banyak lagi cerita - cerita lawak dan gossip - gossip panas artis yang korang tak bace lagi kat blog nih.

Blog Widget by LinkWithin