Follow Me on Twitter

Ala-Hai! Azwan Ali Tidak Mengaku Dia GAY



Tidak sejuk lagi dengan kontrovesi Akak Azwana Alia dengan kutukan beliau pada Adibah Noor datang pulak satu lagi ceita yang menyatakan bahawa Azwan Ali ni sebenranya gay?? ape nak jadi ngan artis Malaysia zaman sekarang ini..??



Keterangan Si Akak Azwana Alia yang cuba menangkis bahawa dia bukan gay di dalam blog die :


"YEZZ ZA........SERUPA TAPI TAK SAMA HANJINNNNNN..........SEBAB DATO SITI NURHALIZA CONPIRMED WOMEN OF THE CENTURY....SEDANGKAN AKAK AZWANA ALIA....???? TEKA LAH??? LELAKI KER??? WOMEN KER??? KHUNSA KER??? PONDANZZ KER??? GAY BOY KER???? PENGKID KER??? ADA AKU KISAH???

BANYAK KO PUNYA KHUNSA????? YANG KO TU BAPAK SEGALA KHUNSA......KO TAK NAK KECOH PULAK ???? EH HELLO......CERMIN DULU DIRI KO BARUAS....SEBELUM NAK MENGATA DAN MEMFITNAH AZWAN ALI........KAH KAH KAH KAH...."


"WOKAY LAH….AKAK AZWANA ALIA DAH SAMPAI TIME NAK MENETEK KAN LAKI ANAK IKANS YA???? SEHARI KENA SUSU KAN DIA 5 KALI U ALLZ…..!!! SUSU APA??? EH BODOSS….SUSU BADAN LAH ANJINGG….!! KAH KAH KAH….DEMI NAK JADI ISTERI MITHALI….AKAK SANGGUP U ALLZ… !!! GILER TAK SANGGUP ??? LAKI ANAK IKANS….21 TAHUN….FOOTBALLER…..ALA ALA MUKA LAKI RITA RUDAINI…..JANGGUT….NALA RE KE U ALLZ…!!! MAKAN HATI LAH SEMUA KAN???"


Kat bawah ni pulak keterangan Akak Azwana Ali nih dekat akhbar. Tak la panjang...jangan jadi pemalas nak bace...huhuu...kalo nak termuntah kalo korang bace bwak baldi atau besen letak sebelah korang baru baca petikan nih :


"SELEBRITI Azwan Haji Ali tiba-tiba mendapati dirinya berada di tengah-tengah kontroversi apabila sesetengah pihak mula mempersoalkan kecenderungan seksualnya dan melabelkannya sebagai seorang homoseksual - gara-gara tulisan bersahaja dan ‘berterus-terang’ yang dimuat-naikkan di dalam blog peribadinya “silaserazwanali.blogspot.com”.

"Ia bukan untuk saya menjawab sama ada saya gay (lelaki homoseksual) atau tidak. Hanya Tuhan dan ibu saya sahaja yang tahu mengenai seksualiti saya. Siapa anda untuk bercakap ini dan itu. Ini melibatkan maruah seseorang," kata Azwan ketika dihubungi mStar Online.

Azwan telah ditanya secara terus terang tentang kecenderungan seksualitinya ekoran tulisan-tulisan beliau yang berbaur “gay” di laman blog pribadinya itu yang menurut dakwaannya sendiri telah dikunjungi oleh berjuta peminat dan merupakan blog hiburan dan gosip paling sensasi tanahair.

Di dalam blognya itu juga disamping membahasakan dirinya sebagai Azwan Ali, beliau juga turut membahasakan dirinya dengan nama “Mak Hayam Gebusss” dan “Azwana Alia”.

Ketika menjawab semua persoalan yang dilontarkan kepadanya itu oleh wartawan mStar Online, Azwan menegaskan bahawa beliau tidak perlu memberikan reaksi kepada semua gosip liar tersebut.

"Kenapa saya perlu melompat-lompat kerana diserang oleh penyebar gosip tersebut? Apa yang mereka (mahu) termasuk editor tertentu adalah suatu pembalasan semata-mata.

"Mereka dah kehabisan isu untuk 'menyerang saya'. Apakah jenis insan anda ini jika anda mempercayai gosip liar itu. Anda boleh bercakap orang ini gay atau tidak tetapi anda sendiri tidak melihat wajah anda di cermin," ujar Azwan.

Walaupun dilabel sebagai homoseksual, personaliti televisyen yang bersifat terus-terang itu mengamalkan sikap tenang menghadapi isu tersebut."

Gambar terkini Akak Azwana Alia bertarikh 15 Ogos 2009 (Gay)


"Jelas Azwan, beliau hanya menulis karektor imaginasinya dalam blognya itu. "Blog peribadi saya mengetengahkan dua karektor yang jelas berbeza iaitu personaliti sebenar saya dan satu lagi karektor atau personaliti imaginasi....itu saja."

Tambah Azwan, sama seperti sebarang buku, majalah malah suratkhabar, dia turut mewujudkan karektor misteri tertentu seperti Cik Bunga atau Cik Gajah.

Selain daripada isu-isu kontroversi yang dibangkitkan, sesetengah komen Azwan mendapat maklum balas negatif daripada komen daripada pembaca kerana ia "hard-hitting" dan "to the face".

Sehubungan itu, Azwan berkata, dakwaan sesetengah media bahawa dia adalah homoseksual berdasarkan komen di blognya adalah tidak benar sama sekali. "Sebagai pembaca blog saya, mereka perlu dapat membezakan apa yang benar dan yang dilebih-lebihkan. Blog saya penuh berwarna-warni. Hanya mereka yang ikhlas dapat membezakan apa-apa yang benar dan apa yang imaginasi," katanya.

"Jika anda kata saya gay, anda perlu membuktikannya. Apakah tarikh dan masanya? Malah, mereka boleh ikut saya ke hotel, bilik dan katil. Dan saya akan buktikan sama ada say gay atau tidak," tegasnya."


Dipetik dari : mstar Online



Kalau korang suka post Admin,

Subscribe Blog ini melalui Email:

Tekan link ini untuk Melanggan Lawak dan Gossip harian anda melalui Email daripada "Ala-Hai!", supaya anda tidak terlepas daripada berita - berita atau gossip panas artis tempatan kita dan lawak yang mampu membuatkan anda kering gusi

5 comments:

wikwiki said...

haha..si bapuk ni tak habis2 buat hal..
sngaja buat kontrobersi nak nek market..
dah lah ngaku 5000orng q nak jd membe dia..ntah2 80% orng mcm die(hui..ramainya bapuk kat malaysia..) blog no 1 lah..
memang arr blog no1 bapuk semalaysia

Zon Artis said...

thanks sbb tak guna bandwidth zon artis utk gambar azwana alia kat atas tu even kitorang tak letak WM :D

wikwiki said...

hei..bapok..bapok..
da maki orng pastu jual nama Allah..
sesuka hati jea buat mcm tu..
kalau kau taknak di gelar bapuk nape lah letak nama pompuan..
aku try bnyak kali komen kat blog die..
tp tak kuar2 pun komen aku

Anonymous said...

mn dia berani up kan komen yg kutuk dia.. penakut ya amat.. haha... pndai ckp jer tuh... blah la AA.... errr geli akuh...

Anonymous said...

kenapa dengan azwan ali ni aku tengok mcam org gila ja syok sendiri..heeee sabo je la

Post a Comment

Lepak dulu kat blog nih lama - lama sikit, ade banyak lagi cerita - cerita lawak dan gossip - gossip panas artis yang korang tak bace lagi kat blog nih.

Blog Widget by LinkWithin